Viden, udvikling og samvær
8600 SkanderborgVælg område

"LA TRAVIATA"

Eventyroperaen opfører Verdis opera ”La Traviata” med efterfølgende debat

I Pakhuset-Odder, fredag d. 16. marts kl. 19.00. Entré: kr. 75,-

Du kan tilmelde dig her link


 


Hvor meget kan man tillade sig at blande sig i sine børns liv? Det er det tema, Eventyroperaen tager op med deres kammerproduktion af Verdi’s La Traviata. I en lille intim kammerversion af den elskede opera vil der være 3 sangere på scenen og en pianist, der leder slagets gang. Man kan derfor komme helt tæt på den spændende historie og de 3 hovedpersoner på en måde, der ganske enkelt ikke er muligt i de store operaproduktioner, der opføres rundt omkring. Der vil blive sunget på dansk med korte forklaringer og naturligvis spiller sangerne rollerne fuldt ud, så publikum bliver ledt på bedste vis ind i operaens eventyrlige verden.
Far Germont af ret træt af, at hans søn Alfredo er blevet forelsket i luksusluderen Violetta. Det skaber skandale i de finere kredse, hvor familien Germont hører hjemme og derfor er Far Germonts datters kommende ægteskab i fare. Han forsøger derfor at blande sig i sin søns liv med efterfølgende voldsomme konsekvenser.
Eventyroperaen har her taget fat i et eviggyldigt tema om, hvem der egentlig er gode nok til vores børn og hvor meget vi kan tillade os at blande os i deres liv. Måske er det ikke lige en luksusluder sønnen kommer hjem med; det kunne være en indvandrer, en rocker, en kontanthjælpsmodtager eller en af det samme køn. Det strider jo ofte mod forældrenes opfattelse af ”den rigtige partner” til lige netop deres barn, så hvordan kan man forene de to verdener?
Til denne forestilling består Eventyroperaen af Anja Rossau, Anders Hildebrandt, Søren Schelling og Lone Karlsson. Anja har sunget Violetta mange gange forskellige steder i verden, mens Anders og Søren begge prøver kræfter med La Traviata for første gang. Anders har sidst sunget Don José i Carmen i Tyskland og Søren har netop udgivet en bog på baggrund af sine meget populære operaaftener om Tryllefløjten.  Lone Karlsson arbejder til daglig på Den Jyske Opera, men nyder at komme ud til disse mere intime forestillinger.
Efter forestillingen vil der være mulighed for en debat, hvor de medvirkende deltager, om aftenens tema. Her er ingen rigtige eller forkerte svar, men en chance for at høre forskellige meninger og vinkler om temaet. Kom og nyd Verdi’s smukke og udødelige musik og giv DIN stemme lyd i debatten!